Nierafinowana czekolada do picia MLECZNA
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Nierafinowana czekolada do picia (mleczna) po kolumbijsku
Jak przygotować czekoladę do picia po kolumbijsku w 3 KROKACH?
KROK 1: Podgrzej w garnuszku 240 ml mleka (może być roślinne) lub wody.*
KROK 2: Połam tabliczkę czekolady do picia po kolumbijsku na mniejsze kawałki i stopniowo rozpuszczaj je w mleku, równocześnie mieszając napój.
KROK 3: Zagotuj krótko, jeśli chcesz uzyskać jeszcze bardziej intensywny smak.
*Możesz też przygotować napój z połowy tabliczki i 120 ml mleka.
Jedna tabliczka starczy na 2 porcje czekoladowego napoju.
Składniki: cukier, prażone ziarno kakao z Kolumbii, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, masło klarowane (z mleka), błonnik kakaowy.
Masa kakaowa min. 44%.
Może zawierać orzechy.